Klinische genetica

De klinische geneticus is een erfelijkheidsdeskundige die zich bezighoudt met erfelijkheidsonderzoek en voorlichting over erfelijkheid.

Over Klinische genetica

De klinisch geneticus is een erfelijkheidsdeskundige en heeft kennis over erfelijke en aangeboren aandoeningen in de zorg voor individuele patiënten en families. Erfelijkheid houdt in dat ouders eigenschappen doorgeven aan hun kinderen. Voorbeelden zijn haarkleur, oogkleur en de vorm van het gezicht. Ouders kunnen ook ziekten doorgeven. Onze klinisch genetici onderzoeken erfelijke en/of aangeboren aandoeningen in de familie. Zij geven advies en voorlichting over erfelijke aandoeningen zoals diabetes, ADHD, hartritmestoornissen en verschillende vormen van kanker.

Actueel

Actie ‘Eindhoven Samen Sterk’ groot succes

De actie ‘Eindhoven Samen Sterk’ van het Catharina Ziekenhuis is een groot succes. Er zijn al meer dan 600 truien gekocht en 80 truien gedoneerd aan zorgmedewerkers van het Catharina Ziekenhuis. Vandaag zijn er weer medewerkers van de Spoedeisende Hulp en de cohortafdelingen verrast met een trui…

Lees meer Naar het nieuwsarchief