Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag verder als iets onduidelijk is. Staat uw vraag hier niet bij? Neem contact met ons op via het contactformulier. U kunt uiteraard ook met ons bellen, telefoonnummer 040 - 239 91 11.

 1. Waar kan ik parkeren?
 2. Ik ben slecht ter been. Zijn er rolstoelen in het ziekenhuis?
 3. Hoe weet ik waar in het ziekenhuis ik moet zijn?
 4. Kan ik mijn mobiele telefoon meenemen in het ziekenhuis?
 5. Is er een mogelijkheid om in het Catharina Ziekenhuis te eten?
 6. Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?
 7. Wanneer kan ik een patiënt bezoeken?
 8. Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij het ziekenhuis?
 9. Is het mogelijk om in het Catharina Ziekenhuis te overnachten als mijn familie opgenomen is?

1. Waar kan ik parkeren?

U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein van het ziekenhuis aan de Michelangelolaan (P1).Voor bezoekers van de Afdeling radiotherapie is er een parkeerterrein vlakbij die ingang (P5). Op beide parkeerterreinen is betaald parkeren van toepassing. Meer informatie over parkeren en parkeertarieven.


2. Ik ben slecht ter been. Zijn er rolstoelen in het ziekenhuis?

Bent u slecht ter been? Het Catharina Ziekenhuis heeft rolstoelen die u in en rond het ziekenhuis kunt gebruiken. Tegen een borg van € 1,- kunt u een rolstoel lenen. Als u de rolstoel terugplaatst krijgt u de euro terug. U kunt de rolstoelen vinden:

 • buiten, bij de hoofdingang van het ziekenhuis
 • bij de ingang van het Catharina Kanker Instituut
 • binnen, in de ontvangsthal bij de hoofdingang van het ziekenhuis
 • bij de Spoedeisende Hulp (SEH)

3. Hoe weet ik waar in het ziekenhuis ik moet zijn?

Om u wegwijs te maken werken wij met routenummers. Elke polikliniek en onderzoeksafdeling heeft een eigen routenummer. Als u de bordjes volgt met dat nummer, komt u bij de juiste afdeling. In de centrale hal op de begane grond staat een bord met routenummers van alle poliklinieken. Ook bij Patiëntenvoorlichting, in de gang richting de poliklinieken, vind u zo’n overzicht. De routenummers staan ook in onze ‘Routewijzer’, die u mee kunt nemen. De wegwijzer vindt u bij de receptie in de centrale hal en bij de liften.


4. Kan ik mijn mobiele telefoon meenemen in het ziekenhuis?

Op de meeste plaatsen in ons ziekenhuis is bellen toegestaan. In de rode zones is bellen streng verboden. Mobiele telefoons kunnen daar de medische apparatuur verstoren. In rode zones dient u uw telefoon geheel uit te schakelen. Ook de ‘stille stand’ en trilfuncties zenden signalen uit die apparatuur kunnen verstoren.
Houdt u wel rekening met de andere patiënten en bezoekers?


5. Is er een mogelijkheid om in het Catharina Ziekenhuis te eten?

Jazeker! U bent van harte welkom in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal bij de hoofdingang. Hier kunt u genieten van een uitgebreide keuze aan heerlijke gerechten die vers voor u bereid worden. Van maandag t/m vrijdag bent u hier van harte welkom van 08.00 tot 20.00 uur. In het weekend is het restaurant geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Espressobar

Heeft u niet zoveel tijd? Dan bent u ook van harte welkom in de espressobar in de centrale hal. In de espressobar heeft u onder andere de keuze uit verschillende soorten vers bereide koffie, verse croissants, brownies, muffins en verse jus d’orange, ook om mee te nemen. De espressobar is de hele week geopend van 06.30 - 21.30 uur.


6. Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?

Het Catharina Ziekenhuis vindt het belangrijk dat u als patiënt tevreden bent. Als u vindt dat een zorgverlener geen rekening houdt met uw rechten als patiënt of tekort schiet, kunt u dat kenbaar maken bij de zorgverlener of bij bureau Patiëntenbelangen: begane grond, route 257, telefoon 040 - 239 84 10. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing.

Meer informatie over bureau Patiëntenbelangen.


7. Wanneer kan ik een patiënt bezoeken?

Op de pagina Bezoektijden staan de algemene bezoektijden van het Catharina Ziekenhuis.

Wij vragen u om de bezoektijden te respecteren, in het belang van de patiënt.


8. Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij het ziekenhuis?

Van de noordzijde van het Centraal Station Eindhoven vertrekken bussen naar het Catharina Ziekenhuis. De reistijd is ongeveer tien minuten.

Lijn 3: Best Lijn 9: Son en Breugel
Lijn 322: Gemert Lijn 400: Airport Shuttle
Lijn 404: Nuenen Centrum Lijn 406: Ekkersrijt
Lijn 405: Achtse Barrier

Meer informatie over de dienstregeling van bussen kunt u vinden op de website: www.9292ov.nl. U kunt ook bellen met het landelijke telefoonnummer: 0900 - 9292 (€ 0,70 per minuut). Naar de routebeschrijving.


9. Is het mogelijk om in het Catharina Ziekenhuis te overnachten als mijn familielid opgenomen is?

In sommige gevallen kunnen familieleden overnachten (rooming-in) in het ziekenhuis. Op de afdeling Kindergeneeskunde kunnen ouders bijvoorbeeld bij hun kind blijven overnachten. Vraag op de verpleegafdeling waar uw familielid is opgenomen of dit mogelijk is.

U kunt ook overnachten in een hotel of bij een particulier in de buurt. Bekijk de folder 'Verblijf in de omgeving van het Catharina Ziekenhuis' voor meer informatie. Informatie over hotels in Eindhoven en omgeving vindt u op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op www.thisiseindhoven.com.