Spoedeisende Hulp verpleegkundige

Wil je actie op de werkvloer? Op de Spoedeisende Hulp (SEH) is het 24 uur per dag een komen en gaan van mensen die directe medische hulp nodig hebben. Je weet van tevoren nooit wat er gaat gebeuren. Als verpleegkundige met minimaal twee jaar praktijkervaring is het mogelijk om de vervolgopleiding tot SEH-verpleegkundige te doen.

De specialistische vervolgopleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Het praktische gedeelte volg je op de Spoedeisende Hulp in het Catharina Ziekenhuis.

Op de Spoedeisende Hulp worden patiënten opgevangen die zich melden met acute klachten en aandoeningen. Deze klachten en aandoeningen kunnen zeer gevarieerd zijn in ernst en noodzaak. De SEH-afdeling bestaat uit een secretaressepost, 16 behandelunits, 2 shockrooms, een gipsverbandafdeling en een röntgenafdeling.

Theorie en praktijk

De meeste leerervaringen doe je in de praktijk op. Je wordt tijdens de praktijkperiode begeleid door een tweetal werkbegeleiders en een praktijkopleider. Met hen werk je minimaal een dag per week samen. Op de SEH wordt veel zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht. Het belangrijkste van de opleiding is leren. Daarom word je gedurende een bepaalde periode boventallig ingeroosterd. Voor specifieke leeraspecten, die je niet zo snel binnen de SEH tegenkomt, volg je stages op de volgende afdelingen: intensive care, coronairy care unig, kinderafdeling, anesthesie en ambulance. Ook het theoretische gedeelte vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je rondt de opleiding af met een afstudeeropdracht. Daarin werk je projectmatig aan een kwaliteitsverbeterproject.

Duur en start opleiding

De opleiding start 4 keer per jaar en duurt minimaal 18 maanden. Ieder kan een eigen opleidingstraject volgen.

Toelatingseisen

Je komt in aanmerking voor de opleiding als je aan een van onderstaande eisen voldoet. Het gaat om verpleegkundigen met een:

  • Afgeronde MBO-V (niveau 4) of HBO-V opleiding met minimaal twee jaar praktijkervaring.
  • Afgeronde reguliere opleiding HBO-V en minimaal twee jaar praktijkervaring.
  • Kwalificatie middels initiële opleidingen uit het voormalige stelsel, waaronder inservice A, MBO-V en HBO-V ‘oude stijl’.
  • Kwalificatie middels huidige initiële opleidingen zoals MBO (niveau 4) en HBO-V.
  • Andere afgeronde (verpleegkundige) vervolgopleiding en kwalificatie als gespecialiseerd verpleegkundige.

Onze voorkeur gaat uit naar verpleegkundigen met een brede ervaring op bijvoorbeeld een afdelingcardiologie, interne geneeskunde of longgeneeskunde.

Vacatures

Als er vacatures zijn, plaatsen we deze op onze website. Je kunt jezelf vervolgens aanmelden via het digitale sollicitatieformulier. Bekijk het actuele overzicht van alle vacatures.

Meer weten?

Neem contact op met de onderstaande persoon voor meer informatie over de inhoud van de opleiding.

Naam mw. Anouk Vorstenbosch
Functie Adviseur opleiding en ontwikkeling
Telefoonnummer 040 - 239 62 27
E-mailadres anouk.vorstenbosch@catharinaziekenhuis.nl

terug naar het opleidingen overzicht