Infuuszorg

Op verpleegafdelingen hebben veel patiënten een perifeer infuus. Een infuus vraagt om specifieke zorg en aandacht. Ondeskundig gebruik van een infuus kan grote problemen veroorzaken. De zorg rondom een infuus staat centraal in deze cursus.

Voor wie?

Verzorgende en verpleegkundigen die onvoldoende kennis en ervaring hebben op het gebied van infuuszorg.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wetgeving bij voorbehouden handelingen
  • Aandachtspunten bij infuuszorg en flebitis
  • Berekenen en instellen van inloopsnelheden in druppels en milliliters
  • Assisteren bij het inbrengen van een perifeer infuus
  • Bedienen van een semi-volumetrischepomp en een spuitpomp
  • Verwisselen van een infuussysteem
  • Toedienen van medicatie via een zijlijn
  • Verwijderen van een infuus
  • Rekenen voor verpleegkundigen

De training bestaat uit drie dagdelen. Wij streven ernaar om telkens zeven dagen tussen de dagdelen te laten vallen zodat je voldoende gelegenheid hebt om de studieopdrachten te maken. Nadat je de opdrachten hebt gedaan, komen we bij elkaar om de opgedane kennis te bespreken. Tijdens de lessen vinden ook demonstraties van praktische oefeningen plaats. De cursus wordt afgesloten met een theoretische en praktische toets. Na het behalen van het certificaat voer je de handelingen minimaal twee keer in de praktijk onder toezicht uit en laat je deze toetsen.

Cursusdata

De training bestaat uit drie dagdelen. Wij streven ernaar om telkens zeven dagen tussen de dagdelen te laten vallen, zodat je voldoende gelegenheid hebt om de studieopdrachten te maken. Nadat je de opdrachten hebt gedaan, komen we bij elkaar om de opgedane kennis te bespreken. Tijdens de lessen vinden ook demonstraties van praktische oefeningen plaats. Het methodisch verpleegkundig handelen speelt een belangrijke rol in de cursus. De cursus wordt afgesloten met een theoretische en praktische toets. Na het behalen van het certificaat voer je de handelingen minimaal twee keer in de praktijk onder toezicht uit en laat je deze toetsen.

Deze cursus wordt georganiseerd bij voldoende belangstelling. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Praktische informatie

Type Beschrijving
Accreditatie Voor verpleegkundigen wordt accreditatie aangevraagd wanneer verpleegkundigen deelnemen, waarschijnlijk 9 punten, Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Grootte van de groep Maximaal 12 deelnemers.
Kosten € 492,00 per persoon. De prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Certificaat Ja
Locatie Een ruimte van de service-eenheid Onderwijs & Onderzoek, de route staat aangegeven vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.
Contact

Service-eenheid Onderwijs & Onderzoek
Telefoonnummer: 040 - 239 65 20
E-mail: infooeo@catharinaziekenhuis.nl


Inschrijven


terug naar het cursussen & trainingen overzicht