Vaccinatie hoog risicogroepen: u krijgt een uitnodiging

Een kleine groep patiënten met een medisch hoog risico komen vervroegd in aanmerking voor vaccinatie. Het betreft hier patienten waarvan in onderzoeken is aangetoond dat zij een sterk verhoogd risico hebben op slecht beloop of overlijden door COVID-19. In afwachting van het besluit van de minister wordt hiervoor beleid uitgewerkt. Zodra er meer bekend is over het traject en de planning, dan krijgt u een uitnodiging voor de vaccinatie. Bent u patiënt en valt u onder één van deze hoog-risico groepen? Neem dan niet zelf contact op met uw medisch specialist.

Patiënten die tot een hoog risico groep behoren en bij voorkeur in het ziekenhuis gevaccineerd worden zijn:

– Patiënten waarin de afgelopen 5 jaar een hematologische maligniteit is vastgesteld en patiënten die al langer geleden gediagnosticeerd zijn met een hematologische maligniteit maar die  in het afgelopen jaar daarvoor nog onder controle zijn bij een hematoloog.
– Patiënten met ernstig nierfalen (dialyse of pre-dialyse)
– Patiënten na orgaan- stamcel- of beenmergtransplantatie.
– Patiënten met een ernstige aangeboren (primaire) immuundeficiëntie.
– Patiënten met neurologische aandoeningen bij wie de ademhaling gecompromitteerd is*.

Door wie gevaccineerd?

Er wordt door het RIVM en de gezondheidsraad op dit moment onderzocht of het realiseerbaar is om deze groepen in het ziekenhuis te vaccineren. U krijgt dan een uitnodiging van uw medisch specialist of de GGD.

Wat betekent dit voor u?

Behoort u tot één van deze groepen én bent u onder behandeling in ons ziekenhuis? Wij begrijpen dat u graag wilt weten wanneer u aan de beurt bent voor uw vaccinatie. Helaas zijn wij afhankelijk van het vaccinatieplan van de overheid. Wij verzoeken u om geen contact op te nemen met de polikliniek of uw medisch specialist over de vaccinatie. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we dat op onze website  bekend maken.

Meer informatie vindt u terug op de website van het RIVM.

Foto: Van der Aalst fotografie


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden